SkyEurope doplňuje flotilu staršími letadly

V souvislosti s nedávnými problémy společnosti SkyEurope s jejich letadly, kdy byla drtivá většina z jejich flotily zabavená věřitelskou firmou a společnost se tak dostala do výrazných problému s plněním svých závazků vůči klientům, dochází k doplnění počtu letadel na opět na provozuschopný počet. Až doteď totiž společnost létala na porůznu vypůjčených strojích a z celé patnáctičlenné letky jí zbyly pouze 4 stroje. Koncem dubna tedy přibyde dalších 7-8 Boeingů 737, ovšem tentokrát se již nebude moci společnost chlubit nejnižším průměrných věkem svých letadel, jelikož veškeré tyto “nové” stroje kupuje jako použité.

Pětici letadel získá od American Airlines a další pár pak od zkrachovalé litevské společnosti flyLAL. Průměrný věk těchto staronových strojů je 16 let a zároveň bude ještě SkyEurope šetřit na jejich barvě. Tato letadla tak už nebudou létat v typických barvách společnosti, ale budou obsahovat pouze modrý nápis SkyEurope na bílém pozadí. Ředitel společnosti Jason Bitter podotkl, že za nátěr ušetří dalších až 50000 eur za kus.

Zatím žádné komentáře - buďte první!

Děkujeme Vám, že chcete komentovat tento článek. Snažte se prosím psát s diakritikou a pokud možno k tématu článku. Váš komentář se neobjeví hned, ale musí počkat na schválení moderátorem. Veškeré příspěvky obsahující reklamu či netýkající se tématu nebudou s největší pravděpodobností schváleny.



TOPlist